Linssikeitto 2.0

noin 3 litraa / 8 annosta

Ainesosat

Valmistus

  1. Pilko sipulit ja valkosipuli.
  2. Lisää öljy kattilan pohjalle ja kuullota sipulit.
  3. Huuhtele linssit.
  4. Lisää tomaattimurska, vesi ja linssit.
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keittyä noin 15–20 minuuttia matalalla lämmöllä.
  6. Kun linssit ovat pehmenneitä (mutta eivät soseutuneita), lisää kerma ja sekoita.
  7. Anna keittyä vielä noin 3 minuuttia ja keitto on valmis tarjottavaksi.
  8. Tarjoa suolan, mustapippurin ja tuoreen leivän kanssa.

Vinkkejä

Linssikeitto 2.0 on päivitetty versio alkuperäisestä Sampo Rapelin linssikeitosta (Linssikeitto 1.0 vuodelta 2015). Resepti on muuttunut ajan mittaan ja tämä uusi versio kuvaa, kuinka teen keiton nykyään.

Julkaistu 30.11.2025.