Linssikeitto 2.0
noin 3 litraa / 8 annosta
Ainesosat
- 4rkl (50g) rypsiöljyä
- 4–6 sipulia
- 0–4 valkosipulinkynttä
- 2tlk tomaattimurskaa
- 1,2–1,5l vettä
- 1pkt kuivattuja punaisia linssejä (400-500g)
- 2dl ruokakermaa
Valmistus
- Pilko sipulit ja valkosipuli.
- Lisää öljy kattilan pohjalle ja kuullota sipulit.
- Huuhtele linssit.
- Lisää tomaattimurska, vesi ja linssit.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna keittyä noin 15–20 minuuttia matalalla lämmöllä.
- Kun linssit ovat pehmenneitä (mutta eivät soseutuneita), lisää kerma ja sekoita.
- Anna keittyä vielä noin 3 minuuttia ja keitto on valmis tarjottavaksi.
- Tarjoa suolan, mustapippurin ja tuoreen leivän kanssa.
Vinkkejä
- Käytä tomaattimurskatölkkejä veden mittaamiseen, niin saat koko tomaattimurskan käyttöön ja samalla puhtaat tölkit kierrätystä varten.
- Kermana toimii esimerkiksi ruokakerma, kaurakerma, kuohukerma tai pitkä loraus kahviin tarkoitettua kauramaitoa.
- Suolan ja pippurin lisäksi chilikastike ja hapanmaitotuotteet sopivat hyvin keiton kanssa.
Linssikeitto 2.0 on päivitetty versio alkuperäisestä Sampo Rapelin linssikeitosta (Linssikeitto 1.0 vuodelta 2015). Resepti on muuttunut ajan mittaan ja tämä uusi versio kuvaa, kuinka teen keiton nykyään.
Julkaistu 30.11.2025.
linssikeitto-2.0